Leerzame lessen tijdens corona

Organisaties werden verplicht om bezoekers online tickets te laten bestellen. Langzaam ontdekten ze naast de nadelen ook voordelen.

Tijdens corona werd het plots verplicht om te reserveren voor o.a. winkels en musea. Veel organisaties hadden nog nooit met een online kaartverkoop- of reserveringssysteem gewerkt en zagen vooral beren op de weg. Enkele weken later begonnen steeds meer organisaties naast de nadelen ook een paar voordelen te zien. Sommige zagen zelfs zoveel voordelen dat ze het reserveringssysteem van WeTicket nog steeds gebruiken. Zelfs nu het niet meer verplicht is!

Verzamel meer data

Door bezoekers online tickets te laten bestellen verzamel je waardevolle gegevens. Ontdek bijvoorbeeld via welke kanalen bezoekers je vinden en stel hen vragen tijdens het bestelproces. Je kunt automatisch e-mailadressen, telefoonnummers, leeftijden, interesses en vele andere gegevens verzamelen. Met deze inzichten kun je vervolgens je marketingstrategie verbeteren.

Daarnaast geven veel bezoekers aan dat ze het leuk vinden om een nieuwsbrief te ontvangen. Dit stelt je in staat om gepersonaliseerde en efficiënte campagnes te starten.

Bij WeTicket komen alle verzamelde gegevens in handen van de organisator. Organisatoren kunnen bepalen wat er wel en niet gaat gebeuren met deze gegevens. Bij andere reserveringssystemen is dit vaak niet het geval.

Succes met slecht weer

Het weer kan veel invloed hebben op je bezoekersaantallen. Deze onzekerheden zijn voor organisatoren alles behalve ideaal. Bezoekers die vooraf een ticket hebben besteld (dit geldt ook voor gratis tickets) hebben eerder de neiging om te komen. Het 'no show' percentage neemt hierdoor af en je kunt beter inspelen op het aantal verwachte bezoekers.

Aantrekkelijke cashflow

Door online tickets te verkopen creëer omzet in een vroeg stadium. Dit kan bijdragen aan een gezonde cashflow. Top!

Naast tickets kun je ook aanvullende producten verkopen op het moment dat bezoekers hun tickets bestellen. Denk bijvoorbeeld aan consumptiemunten, merchandise items en andere producten. Hierdoor kun je zelfs je omzet laten stijgen.

Veel kaartverkoopsystemen betalen inkomsten pas uit na afloop van je activiteit. Als je met WeTicket werkt kun je zelf de frequentie van uitbetalingen bepalen. Het is zelfs mogelijk om iedere dag inkomsten te laten storten op je rekening.

Laat bezoekers ergens naar uitkijken

Veel mensen hebben veel behoefte om ergens naar uit te kijken. Organisatoren zorgen voor deze belangrijke momenten en spelen daarom een belangrijke rol. Door bezoekers vroegtijdig te betrekken kunnen ze uitkijken naar jouw activiteit.

Ontvang eenvoudig donaties

Veel bezoekers vinden het leuk om een bijdragen te leveren aan mooie initiatieven. Bij het bestellen van tickets kun je eenvoudig een donatie stap toevoegen. Bezoekers krijgen de mogelijkheid om een donatie te geven en kiezen zelf een passend bedrag. Een laagdrempelige manier om extra inkomsten te genereren.

Ontdek zelf de voordelen

Let's go