Verkoop tickets met Mollie

Ontdek de voordelen van het verkopen van tickets via Mollie.

Mollie verwerkt online betalingen voor meer dan 130 duizend organisaties. Ze zorgen ervoor dat klanten en bezoekers eenvoudig betalingen kunnen doen aan jouw organisatie. Mollie wordt grootschalig ingezet bij de verwerking van betalingen voor webshops. Maar het Mollie platform is ook geschikt voor de verkoop van tickets. Mollie heeft echter geen ingebouwde functionaliteiten voor de verkoop van tickets. Je dient Mollie daarom te verbinden met een platform met functionaliteiten voor de kaartverkoop.

Veel organisatoren hebben geprobeerd om e-commerce systemen in te zetten voor de verkoop van tickets. Logisch, aangezien er tegenwoordig veel kwalitatieve e-commerce tools beschikbaar zijn. Toch blijkt dit in de meeste gevallen niet het gewenste effect te geven. E-commerce platformen zijn ingericht voor de verkoop van producten en niet voor de verkoop van tickets. WeTicket heeft zicht daarom gespecialiseerd in de verkoop van tickets via het Mollie platform. Als organisator is het erg voordelig om te werken met Mollie. In dit artikel vertellen we meer over de voordelen en laten we zien hoe de koppeling werkt.

Voordelen

Voordeel 1: Door tickets te verkopen via Mollie ontvang je betalingen direct op je Mollie account. Bij Mollie kun je vervolgens zelf instellen met welke frequentie je uitbetalingen op je rekening wilt ontvangen. Je kunt per maand, per week, per dag of na afloop van je evenement het geld laten storten. Veel andere kaartverkoopsystemen doen pas een uitbetaling nadat het evenement is afgelopen. Hierdoor kan het voorkomen dat je lang op je geld moet wachten. Als je de kaartverkoop via Mollie laat lopen, kan dit een grote bijdrage leveren aan je cashflow.

Voordeel 2: De kosten voor het verwerken van betalingen vallen lager uit door je kaartverkoop systeem zelf te koppelen met Mollie. Je verwerkt hierdoor zelf direct betalingen zonder tussenkomst van een kaartverkoopsysteem. Als je kaartverkoopsysteem de betalingen voor jouw organisatie verwerkt, dan rekenen zij in vrijwel alle gevallen kosten voor deze bemiddeling. Je betaalt dan eigenlijk kosten voor de verwerking van de betalingen en voor de bemiddeling van het kaartverkoopsysteem. Onderaan de streep ben je een stuk goedkoper uit als je betalingen laat lopen via Mollie.

Voordeel 3: Vanuit je Mollie account kun je zelf aangeven welke betaalmethoden je wilt activeren. Mollie ondersteunt alle reguliere methoden en dit maakt je flexibel. Door meerdere betaalmethoden te activeren maak je het ook makkelijker om buitenlandse bezoekers te trekken. Kaartverkoopsystemen die geen koppeling hebben met Mollie (of een dergelijke aanbieder) hebben dit voordeel in veel gevallen niet. Je zit vast aan de door hen ondersteunde betaalmethodes.

Voordeel 4: Mollie zorgt voor veiligheid. Mollie heeft goedkeuring van de Nederlandse Bank. Daarnaast zijn ze ook PCI en DSS gecertificeerd. Deze afkorting staat voor Payment Card Industry en Data Security Standard. Daarnaast is Mollie een groot bedrijf (waarde 5.4 miljard) en hebben ze in de afgelopen jaren de betalingen van hun 130 duizend klanten kunnen garanderen.

Koppel WeTicket met Mollie

Stap 1: Login met je WeTicket account. Heb je nog geen WeTicket account, dan maak je eerst een account aan.

Stap 2: Je klikt op organisatie (rechtsboven) en vervolgens op Koppeling Mollie Payments.

Stap 3: Heb je nog geen Mollie account dan klik je op maak Mollie account. Je volgt het aanmeld proces bij Mollie. Als je al een Mollie account hebt, dan klik je op Koppel Mollie account. Je geeft vervolgens toestemming om je Mollie account te verbinden met je WeTicket account. Nadat je toestemming hebt gegeven zijn de twee platformen automatisch met elkaar verbonden. Je kunt nu veilig betalingen ontvangen.

Verkoop tickets met Mollie

Let's go