7 tips om tickets te verkopen op LinkedIn

Promoot je event en verhoog je ticketverkoop met behulp van Linkedin

Met meer dan 690 miljoen gebruikers is LinkedIn een interessant kanaal voor de promotie van je kaartverkoop. Voor zakelijke events zoals beurzen, netwerk bijeenkomsten en conferenties is LinkedIn uitermate geschikt. Maar je kunt LinkedIn ook gebruiken voor de promotie van events in de privésfeer. In dit artikel geven we je 7 tips om je event te promoten op LinkedIn.

Introductie

Het is niet mogelijk een ticketshop te maken met LinkedIn. Als je tickets wilt verkopen op LinkedIn dan dien je eerste zelf een ticketshop te maken. Via deze link kun je binnen 5 minuten een ticketshop maken. Deze ticketshop kun je vervolgens onder de aandacht brengen op LinkedIn.

1)  Maak een bedrijfspagina op LinkedIn

Als je nog geen bedrijfspagina hebt, dan is het goed om eerste een bedrijfspagina aan te maken. Op je bedrijfspagina kun je content delen zoals nieuws uit de branche, updates over je bedrijf, of posts over je evenementen. Vergeet niet om een link naar je ticketshop plaatsen op je bedrijfspagina. Je kunt ook relaties en vrienden uitnodigen voor je bedrijfspagina. Door uitnodiging te versturen zorgt je voor traffic naar je bedrijfspagina.

2) Creëer een LinkedIn event

Vanuit je bedrijfspagina kun je events aanmaken op LinkedIn. Je krijgt een event pagina op LinkedIn met daarop alle belangrijke gegevens over je event. Mensen kunnen zich vervolgens op aanwezig zetten. Op je LinkedIn event pagina kun je ook de link toevoegen naar je ticketshop. Geïnteresseerden kunnen hiermee eenvoudig tickets bestellen.

3) Post over je evenement op LinkedIn

Door een post te schrijven vanuit je bedrijfspagina kun je events onder de aandacht brengen. Zorg dat je mensen enthousiast maakt in je post en vertel waarom het een event is die ze niet willen missen. Het werkt goed om beeldmateriaal zoals foto’s en video’s toe te voegen aan je post. En vergeet wederom niet om een link toe te voegen naar je ticketshop. Je kunt posts ook zelf delen op je persoonlijke LinkedIn pagina.

4) Post over je evenement in relevante LinkedIn groepen

Op Linked-in kun je je aanmelden voor groepen. In groepen mag relevante informatie worden gedeeld met betrekking tot het onderwerp van de groep. Zoek groepen die mogelijk aansluiten bij jouw evenement en nodig de leden van de groep uit om je evenement bij te wonen. Let op! Meestal hebben groepen regels over wat je wel en niet mag posten. Lees deze regels goed door en pas waar nodig je content aan.

5) Stuur uitnodigingen naar je connecties

Stuur gepersonaliseerde uitnodigingen naar je connecties die mogelijk geïnteresseerd zouden kunnen zijn in het bijwonen van je event (collega's, klanten, vrienden of familie). Het kan interessant zijn om kortingen aan te bieden om connecties vroegtijdig tickets te laten bestellen.

6) Vraag je netwerk om je post te reageren, te liken of te delen

Behalve het sturen van uitnodigingen naar je connecties kun je ook overwegen om hen te vragen of ze bereid zijn je post te liken of te delen. LinkedIn posts met veel interacties bereiken een groter publiek.

7) Gebruik gesponsorde inhoud om een breder publiek te bereiken

Een van de beste manieren om events via LinkedIn te promoten is door het maken van gesponsorde berichten. Gesponsorde berichten worden op basis van locatie en interesses van gebruikers verspreid. Hoewel deze optie geld kost, is het een effectief middel om evenementen onder de aandacht te brengen. Als de inhoud van je gesponsorde bericht en de doelgroep goed is omschreven dan kan dit een effectief middel zijn.

Conclusie

LinkedIn is een interessant platform om je event onder de aandacht te brengen (met name voor zakelijke events). Door deze tips te volgen in dit artikel kun jouw event onder de aandacht brengen en kun je tickets verkopen op LinkedIn. Succes!

Maak je Linkedin ticketlink aan met WeTicket

Let's go