Promoot je event en verkoop tickets met TikTok

Promoot je event en verhoog je ticketverkoop met behulp van TikTok

Met meer dan 800.000.000 maandelijks gebruikers is TikTok het snelst groeiende sociale media platform te wereld. TikTok is een belangrijke kanaal geworden voor de promotie van jouw evenement. In dit artikel lees je alles over het verkopen van tickets op TikTik en en het vergroten van je bereik.

Introductie

Hoe werkt TikTok?

TikTok is een platform waarin het maken en delen van korte video's centraal staat, variërend van danspasjes tot comedy skits. Wat de app zo succesvol maakt is het algoritme: TikTok cureert inhoud op basis van interesses van gebruikers en vergroot de zichtbaarheid van video’s die goed presteren bij kijkers. Dit betekent dat zelfs als iemand met weinig volgers,  een groot aantal mensen kan bereiken als de content resoneert met kijkers.

Ditzelfde algoritme maakt TikTok tot een effectief marketinginstrument. TikTok brengt gebruikers in kaart op basis van interesses. Je kunt hierdoor gericht adverteren.

Wie gebruikt TikTok?

TikTok staat over het algemeen bekend als een platform voor jonge gebruikers. Bijna 50% van de TikTok-gebruikers zijn tussen de 18-24 jaar oud. Maar TikTok wint steeds meer populariteit in oudere leeftijds categorieën. TikTok is hierdoor ook interessant geworden voor een bredere doelgroep.

Verkopen van tickets op TikTok

Op dit moment is het niet mogelijk om direct een ticketshop te maken in TikTok. Wel zijn er manieren waarop je je event op TikTok onder de aandacht kan brengen en gebruikers kan doorlinken naar je ticketshop. Met de volgende 6 tips helpen we je op weg.

Heb je nog geen ticketshop link? Maak er dan via deze link eenvoudig een ticketshop aan.

7 tips om tickets te verkopen via TikTok

1) Voeg een link naar ticketshop toe aan je profiel

Gezien je geen ticketshop direct op TikTok kan bouwen verkopen, moet je potentiële bezoekers naar je ticketshop link zien te krijgen. Op je TikTok bedrijfs profiel kun je als volgt een link naar je ticketshop plaatsen:

  1. Open "Profiel bewerken"
  2. Wanneer je naar de onderkant van de bio-instellingen scrolt, zie je het veld "Website"
  3. Door op dit veld te klikken kun je je ticketshop link toevoegen, zonder "HTTPS" aan het begin, bijvoorbeeld: "jouw-event.weticket.com".

Heb je nog geen ticketshop link? Maak er dan via deze link eenvoudig een ticketshop aan.

2) Maak onderscheidende TikTok content

Bij TikTok draait alles om het maken van pakkende content. Om ervoor te zorgen dat je content zich onderscheidt van de massa, moet je creatief zijn en buiten de gebaande paden denken. Onderscheidende content heeft een grotere kans om te worden opgepikt door het algoritme. Zo kunnen je een groot publiek bereiken met een relatief laag budget.

3) Maak gebruik van betaalde reclame

Betaald adverteren is een andere manier om evenementen via TikTok te promoten. Als je gebruik maakt van betaalde advertenties kun mensen bereiken op basis van hun interesses en demografische gegevens. TikTok bied je volgende advertentie mogelijkheden:

  • In-feed ads: Het standaard advertentieformaat van TikTok is waarschijnlijk het meest bekend bij adverteerders. In-feed ads zijn ingesloten in de feed van de kijker. De videoadvertenties worden automatisch afgespeeld en gebruikers kunnen liken, reageren, delen en volgen. De optimale lengte van een in-feed ad is 15 seconde.
  • Top-view ads: Bij het openen van de TikTok app verschijnen de top-view ads bovenaan in de feed en stelt het de kijker in staat om de video te liken, te delen of erop te reageren. De optimale lengte van de advertentie is 60 seconde.
  • Brand Takeover ads: Net als bij de TopView-ads worden Brand Takeover ads op volledig scherm weergegeven. Dit kan een stilstaand beeld zijn of een video. De brand takeover ads zijn beter identificeerbaar als advertentie ten opzichte van in-feed of top-view ads. Gebruikers zien slechts één Brand Takeover advertentie per dag. De optimale lengte is 3,5 seconde voor een video & 3 seconde voor een stilstaande beeld.
  • Branded Hashtag Challenge: De Branded Hashtag Challenge is meer een campagne dan een advertentie. Het geeft je de mogelijkheid TikTok gebruikers uit te dagen om content te maken met jouw branded hashtag. Een voorbeeld hiervan is het bedenken van een iconisch dansje voor jouw event. De challenge wordt op drie locaties in de app getoond: in de feed, als banner op de discovery pagina en op een Hashtag Challenge-bestemmingspagina die alle door gebruikers gemaakte content verzamelt.

Om gebruikt te kunnen maken van betaalde advertenties, dien je een TikTok business account aan te maken.

4) Werk samen met influencers

Een van de meest effectieve manieren om je evenement op TikTok te promoten is door samen te werken met influencers. Influencers hebben veel volgers en weten hoe ze pakkende content kunnen maken. Voordat je samenwerkt met een influencer is het belangrijk om te onderzoeken of hun doelgroep vergelijkbaar is met die van jou, zodat de content die de influencer over jouw event maakt ook daadwerkelijk resoneert.

5) Gebruik live streaming

Live streaming wordt steeds populairder op TikTok, en het kan een goede manier zijn om je evenement te promoten. Met live streaming kun je in real-time direct met je publiek communiceren. Je kunt deze gelegenheid ook gebruiken om exclusieve kortingen of promoties aan te bieden voor kijkers die de stream live bekijken.

6) Daag je publiek uit met wedstrijden

Wedstrijden is een geweldige manier om je publiek te betrekken bij het promoten van je evenement op TikTok. Bedenk een uitdaging die verband houd met je evenement, slinger die op TikTok en verloot tickets of merchandise aan leukste reacties die door de deelnemers worden gepost. Dit helpt om meer buzz rond je evenement te creëren.

7) Analyseer de resultaten en pas aan indien nodig

Tot slot is het belangrijk dat je de resultaten van elke campagne analyseert, zodat je zo nodig kunt bijsturen. Houd in de gaten hoe elke strategie presteert door belangrijke statistieken bij te houden, zoals impressies, likes en clicks. Dit zal ervoor zorgen dat campagnes steeds succesvoller worden!

We zijn benieuwd naar jullie campagnes. Succes!

Maak je TikTok ticket link aan met WeTicket

Let's go