Verkoop meer tickets voor je event

4 handige tips

1. Start op tijd

Uit onze data analyses blijkt dat organisatoren die 4 weken (of langer) voorafgaand aan hun event beginnen met de ticketverkoop, over het algemeen beter presteren. Klinkt logisch, toch?

2. Creëer een vertrouwd gevoel

Het internet staat vol met onjuistheden. Juist daarom is het van belang dat potentiële bezoekers bij het bestellen van een ticket een vertrouwd gevoel hebben. Win het vertrouwen door het bestelproces volledig te stylen in jouw eigen bekende huisstijl. Vanuit je WeTicket portal kun je eenvoudig het bestelproces stylen. Voeg o.a. je eigen logo, kleuren en lettertype toe.

3. Houd je fans op de hoogte met mailcampagnes

Door gebruik te maken van een kaartverkoopsysteem verzamel je automatisch emailadressen van bezoekers. Veel van hen blijven graag op de hoogte van al je activiteiten. Nieuwsbrieven maken het mogelijk om op een interactieve en persoonlijke manier te communiceren met deze bezoekers. Een handige manier om toekomstige activiteiten vroegtijdig onder de aandacht te brengen.

WeTicket kun je o.a. koppelen aan Mailchimp. Hierdoor worden alle mensen die zich abonneren op je nieuwsbrief automatisch toegevoegd aan je audience.

4. Maak de voorverkoop aantrekkelijk

Veel potentiële bezoekers stellen het kopen van tickets uit. Voor organisatoren levert het echter veel voordelen op als bezoekers vroegtijdig tickets kopen. Het kan daarom slim zijn om bezoekers te activeren vroegtijdig tickets te bestellen:

- Maak het voor bezoekers financieel aantrekkelijk om snel tickets te bestellen met een 'early bird campagne'.

- Heb je een beperkte capaciteit, dan is het mogelijk om het resterende aantal tickets zichtbaar te maken. Hierdoor zien bezoekers dat ze niet te lang moeten wachten. Het is ook mogelijk om specifieke ticket types te markeren als uitverkocht. Hierdoor kun je een gevoel van schaarste creëren.

Probeer gratis

Let's go